Rusning till deras babyprodukter – ökar med 300 miljonerFeedzy

Jollyroom är enligt bolaget själva störst på försäljning av barn- och babyprodukter i Norden och har även verksamhet i Tyskland och Österrike. Bolaget startade 2010 av tidigare grundare av elektronikhandeln Komplett.

”Vi passerade en miljard 2017 och kommer att passera två miljarder under 2021. Sammantaget ökade tillväxten under 2020 med 300 miljoner”, säger Ole Sauar, medgrundare och vd till Jollyroom i ett uttalande.

Bolaget nådde för 2020 en omsättning på 1770 miljoner kronor och vände samtidigt till en vinst på 50 miljoner kronor före avskrivningar. 2019 slutade på förlust med vilket bolaget då hänvisade till investeringar i automatisering. Göteborgsbaserade siktar på att omsätta 3 miljarder 2023.

Jollyroom tog in investeringar på 180 miljoner kronor förra våren genom en nyemission från mediekoncernen Egmont, som då ökade sitt ägande från 37,5 till 49 procent av bolaget. Jollyrooms grundare och vd Ole Sauar minskade samtidigt sin andel från 62,5 till 51 procent av aktierna.

Jollyroom har sitt kontor och lager på 70.000 kvadratmeter i närheten av Volvo Torslanda och Göteborgs hamn. Under 2020 öppnade även bolaget två fysiska butiker i Stockholm och i Göteborg.

Vi letar också efter lämplig lokal i Oslo, men än så länge har vi inte hittat något tillräckligt bra. Vi hoppas på att det uppstår en möjlighet i Oslo i år. Vi håller också utkik efter lokaler i Köpenhamn och Helsingfors”, meddelar Ole Sauar.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *