Matkassen växte 200 procent – tar in 96 miljoner från KinnevikFeedzy

Enligt Världsnaturfonden innehåller en genomsnittlig svensk måltid 2 kilo koldioxidekvivalenter, eller CO2e. Budget för att klara 1,5-gradersmålet är 0,5 kilo CO2e per lunch och middag, slår organisationen fast.

Trenden med högre krav på att äta mer hållbart går inte att missa – inte heller för Kinnevik som hittat ett bolag att stötta i den utvecklingen.

Danskgrundade Simple feasts nisch på området är hemleverans av ekologiska, lättlagade och växtbaserade måltider.

”Det kostar att investera i framtiden och det kostar att investera i den typ av grön övergång som vi arbetar inom”, säger bolagets grundare och vd Jakob Jønck.

Han beskriver deras uppdrag som ”att förändra människors beteende”.

Läs mer: Kinneviks snabbväxande matapp ökar förlusten – vd:n vågar inte andas ut efter pandemin

”Vi är övertygade om att människor kan förändras om det finns tillräckligt bra lösningar där ute. Med den här nya investeringen får vi en ännu större möjlighet att hjälpa fler människor att göra en grön livsförändring”, säger han. 

Och det går framåt för Simple feast. I Sverige var bolaget upp 200 procent under fjärde kvartalet jämfört med 2019.

”Vi är övertygade om att bolagets position som ett växtbaserat alternativ ligger helt rätt i tiden och är något konsumenter över hela världen i allt större utsträckning kommer att efterfråga”, säger Kinnesviks vd Georgi Ganev.

Investeringen på 96 miljoner ska, enligt bolaget, användas till att marknadsföra Simple feasts matfilosofi och nå fler kunder.

”Pengarna kommer även att investeras i forskning om framtidens livsmedel, samt för att att utveckla hur man packar och levererar mat på det mest hållbara sättet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *